Kwaliteit

De zekerheid van goede zorg. Dat mag u verwachten van de ergotherapiepraktijken die bij TopErgo zijn aangesloten. De vereniging heeft hoge kwaliteitseisen vastgesteld, waar alle aangesloten praktijk aan moeten voldoen. Alleen praktijken die aan die hoge kwaliteits- en lidmaatschapscriteria voldoen mogen lid worden.

Er worden eisen gesteld aan de kennis, kunde en werkwijze van de ergotherapeuten, zodat zij de beste diagnose, behandeling, begeleiding en nazorg kunnen bieden. Iedere therapeut werkt evidence based volgens de laatste inzichten, richtlijnen en protocollen. Maar ook de faciliteiten, service en bereikbaarheid van de aangesloten praktijken zijn van het hoogste niveau.

Ook de status ‘specialist in…..’ krijgt men bij TopErgo niet zomaar. Zo dient een ergotherapeut van TopErgo die zich specialist noemt in de behandeling en begeleiding van bijvoorbeeld mensen met een CVA, depressie, COPD, chronische pijn, ziekte van Parkinson of arbeidsgerelateerde klachten naast de basis kwaliteitseisen tevens te voldoen aan de specifiek voor die doelgroep opgestelde criteria.

Uiteraard zijn alle TopErgo therapeuten kwaliteitsgeregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en lid van de beroepsvereniging. Ook dient de praktijk direct toegankelijk te zijn, zodat cliënten zich ook zonder verwijzing van de (huis)arts kunnen wenden tot een ergotherapeut van TopErgo.

Daarnaast dienen de aangesloten praktijken intensief met elkaar samen te werken en elkaars kennis en specialisaties optimaal te benutten. Ook multidisciplinair samenwerken in een geformaliseerd samenwerkingsverband of zorgketen is een vereiste.

TopErgo zit niet stil. Er wordt doorlopend gewerkt aan waarborging en verbetering van de kwaliteit en klanttevredenheid. Eén doel staat daarbij altijd voorop: het leveren van de beste ergotherapeutische zorg aan cliënten in Zuidoost-Brabant.

 

Alle TopErgoleden zijn aangesloten bij


Dit is de beroepsorganisatie voor ergotherapeuten in Nederland.
www.ergotherapie.nl

 

en kwaliteitsgeregistreerd bij

Dit is een vrijwillig kwaliteitsregistratie voor een groot aantal paramedische beroepsgroepen waaronder ergotherapeuten
www.kwaliteitsregisterparamedici.nl

Topergo maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.